Presseklip søndag d. 13. januar, 2019
Ret til raskmelding er vigtigt skridt imod diskrimination af tidligere psykisk syge
Dagbladet Information, d. 11. januar, 2019
Stemplet ’psykisk syg’ sidder der i dag for altid, og det fører til en helt urimelig forskelsbehandling. Hvis vi for alvor skal gøre op med den diskrimination, er SF’s forslag om at give tidligere psykisk syge en ret til en erklæring om deres tilstand et vigtigt første skridt.
Sådan indleder Lise Richter Informations Leder d. 11. januar.
Professor: Raskmelding af psykisk syge er naivt
Ritzau telegram, d. 10. januar, 2019
SF er naive, når partiet med et nyt beslutningsforslag i Folketinget vil gøre det muligt at erklære tidligere psykisk syge for raske.
Det mener professor i psykiatri på Psykiatrisk Center Glostrup Poul Videbech, der fortæller, at det lægefagligt er umuligt at raskmelde patienter. Han mener, at en bedre løsning på problemet ville være, at man stoppede med at diskriminere på baggrund af psykiske sygdomme.
https://www.information.dk/telegram/2019/01/professor-raskmelding-psykisk-syge-naivt
Minister vil kulegrave problemer med psykiske evighedsdiagnoser
Ritzau telegram, d. 10. januar, 2019
Regeringen vil have undersøgt, hvor store problemer det giver tidligere psykisk syge, at deres diagnose fremgår af journalen for tid og evighed. Også selv om de ikke længere lever op til kriterierne for diagnosen.
Forslag om raskmelding af psykiatriske patienter møder modstand
Ugeskriftet for læger, d. 10. januar, 2019
SF vil med lovforslag indføre ’raskmelding’ af psykiatriske patienter, men diagnostik er en lægefaglig problemetik, der ikke kan reguleres ved lov, siger Julie Nordgaard, næstformand i Dansk Psykiatrisk Selskab og overlæge på Psykiatrisk Center Amager i gadeplansteamet.
http://ugeskriftet.dk/nyhed/forslag-om-raskmelding-af-psykiatriske-patienter-moder-modstand
Tidligere psykiatriske patienter skal kunne erklæres raske
Kristeligt Dagblad, d. 10. januar, 2019
Psykisk sygdom er ikke en kronisk sygdom, og diagnoser som depression eller skizofreni er ikke nødvendigvis en byrde, man skal bære med sig resten af sit liv. Derfor skal man også have mulighed for at blive erklæret rask, hvis man efter et vellykket behandlingsforløb er symptomfri og har været det i en længere periode.
Det mener i hvert fald SF, der i efteråret fremsatte et forslag til en folketingsbeslutning, der nu behandles i Folketinget.
Privatpraktiserende læge føler sig magtesløs i behandlingen af mennesker med psykiske lidelser
Kronik i The Guardian, 10. januar, 2019
Psykiske lidelser hiver læger ud af deres komfortable læge-patient paradigme, og får dem ofte til at fremstå som uvirksomme.
De ti minutter, der er til rådighed pr. konsultation er knap nok til at kunne lytte, for slet ikke at tale om at forstå og formidle holistisk behandling.
Sådan skriver den anonyme læge fra England om udfordringerne med de mange, der søger hjælp mod psykiske lidelser.
https://www.theguardian.com/society/2019/jan/10/work-gp-feel-powerless-treat-patients-mental-illness
Speciallæge tiltalt: Sjuskede med patienter
B.T, d. 5. januar, 2019
En speciallæge i psykiatri i Hovedstadsområdet er blevet tiltalt for at have sjusket med behandlingen af sine patienter.
Blandt andet ved at have ordineret de psykisk sårbare patienter afhængighedsskabende medicin i strid med Sundhedsstyrelsens retningslinjer, og uden at have oplyst patienterne om mulige bivirkninger.
https://www.bt.dk/krimi/speciallaege-tiltalt-sjuskede-med-patienter